Sirius Asset Management AB Sirius Asset Management AB

Ledning

Ledande befattningshavare

Håkan Dahlin, VD

Håkan Dahlin  är en av grundarna och partner i Sirius Asset Management AB och arbetar som VD. Håkan har över 15 års yrkeserfarenhet från finansbranschen och har innehaft flera befattningar på värdepappersbolag efter studier inom ekonomi och ingenjörsvetenskap på Chalmers och Handelshögskolan Göteborg. Håkan har tidigare grundat och tjänstgjort som styrelseledamot i andra  värdepappersbolag. Med denna bakgrund tillför Håkan bred erfarenhet från den svenska finansmarknaden.

Fredrik Körner

Fredrik Körner är en av grundarna och partner i Sirius Asset Management AB och arbetar som CFO. Fredrik har över 25 års yrkeserfarenhet från finansbranschen och har innehaft flera befattningar på värdepappersbolag efter studier i juridik och ekonomi på Lunds universitet. Fredrik har tidigare grundat och  tjänstgjort som styrelseledamot i värdepappersbolag. Med denna bakgrund tillför Fredrik bred erfarenhet från den svenska finansmarknaden.

Raivo Gardarson

Raivo Gardarson är delägare och partner på Sirius Asset Management AB sedan 2020 där han arbetar som chef för kapitalförvaltningen. Raivo har studerat företagsekonomi med inriktning mot finans på Stockholms universitet och har sedan 2008 innehaft olika roller inom affärsområdet Investment Banking och Structured Finance på bland annat investmentbankerna HQ Bank och Carnegie.

Nicklas Sjöblom

Efter affärs- och ekonomistudier på BI Norwegian Business School inledde Nicklas Sjöblom sin karriär i finansbranschen 2011 och har sedan dess jobbat på ett flertal värdepappersbolag, där han sedan start innehaft olika roller inom sitt specialområde Equity Derivatives och Structured Investments. Nicklas är sedan 2020 delägare och partner på Sirius Asset Management där han primärt arbetar med affärs- och produktutveckling samt strukturering och derivatlösningar.

Fredrik Andersson

Med över 25 års erfarenhet, både nationellt och internationellt, har Fredrik Andersson gedigen bakgrund inom finansbranschen och har haft flera befattningar inom värdepappersbolag och bank. Med en akademisk bakgrund inom finans från Frankrike och en roll som medgrundare av Sirius Asset Management AB har Fredrik en djup förståelse för finansmarknadens dynamik och utmaningar. Fredrik arbetar främst med affärs-och produktutveckling mot svenska institutioner.

Styrelse

Mattias Pettersson

Mattias Pettersson är civilekonom från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Mattias har i över 20 år bedrivit verksamhet inom kommersiella fastigheter och byggvaruhandel. De senaste tio åren har Mattias även arbetat som investerare i tidiga satsningar och är medgrundare av tre regionala riskkapitalbolag. Styrelseledamot i en handfull styrelser inom tech- och finansbolag.

Bo Andersson

Arbetar som CIO på Marginalen Bank. Har lång erfarenhet från digitalisering inom bankbranschen med fokus på att skapa effektiva IT-organisationer. Kommer närmast från SBAB Bank och har tidigare arbetat med bl.a. Preem, ICA Banken, IKANO Banken och Öresundsbanken.

Håkan Dahlin, VD

Håkan Dahlin  är en av grundarna och partner i Sirius Asset Management AB och arbetar som VD. Håkan har över 15 års yrkeserfarenhet från finansbranschen och har innehaft flera befattningar på värdepappersbolag efter studier inom ekonomi och ingenjörsvetenskap på Chalmers och Handelshögskolan Göteborg. Håkan har tidigare grundat och tjänstgjort som styrelseledamot i andra  värdepappersbolag.

Fredrik Körner, styrelseordförande

Fredrik Körner är en av grundarna och partner i Sirius Asset Management AB. Fredrik har över 25 års yrkeserfarenhet från finansbranschen och har innehaft flera befattningar på värdepappersbolag efter studier i juridik och ekonomi på Lunds Universitet. Fredrik har tidigare  tjänstgjort som styrelseledamot i värdepappersbolag.